Tüm dünyayı etkisi altına alan kripto para birimleri hızla yayılmaya devam ediyor.
Bu coinlerden bir tanesi de XLM coin. Kripto para borsalarında alış satış yapan kullanıcılar, internet arama motorlarında XLM Coin Nedir? XLM Coin yükselir mi?, düşer mi? gibi sorulara cevap aramaya devam ediyor.
Bu yazımızda XLM Coin ile ilgili bilgilere yer vereceğiz. Unutmayın coin yorumları maalesef çok risklidir. Çünkü herkes bu konuda uzman değil. O yüzden kimse XLM Coin'in yükselip yükselmeyeceğini, teknik analizlere bakıp söyleyemez. Kısacası yapacağı sadece coin tahminidir.
Bize kalırsa bir coine yatırım yapmadan önce, mutlaka ilgilendiğiniz coin ile ilgili araştırma yapmalıi dahil olduğu projenin yatırımcıları, ekibi, arz ve maksimum arz miktarlarını iyice araştırmanızı tavsiye ediyoruz.
Bazı yatırımcılar XLM Coin artacak mı? diye sorular soruyor. Bazı yatırımcılar ise grafik istiyor, dip noktası nedir? Tepe noktası nedir? Bu gibi sorulara yanıt arıyor.
Stellar (XLM) 2014 yılında Joyce ve Jed McCaleb tarafından kurulmuştur ve varlık transferlerine bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Stellar’ın çıkışından 1 sene sonra sistemin kripto para birimi olan Lumens piyasaya sürülmüştür.
Stellar (XLM), dağınık ve açık kodlu bir ödeme sistemidir. Temel amacı bankalar arası uluslararası varlık transferlerini sağlamaktır. Uluslararası varlık transferleri bankalar üzerinden yapıldığında hem süre hem de masraf açısından kullanışsız olmaktadır. Stellar (XLM) ile amaç bu varlık transferlerini hızlı ve düşük ücretlere yapmaktır.
Stellar (XLM) bu transferleri merkeziyetsiz sunucular ve dağınık defter teknolojisi ile yapmaktadır. Bitcoin ve Ethereum sistemlerine göre çok daha hızlı transfer edilmektedir.
Stellar her ne kadar varlık transferi amacı ile ortaya çıkmış olsa da, çok katmanlı Stellar sisteminde akıllı sözleşmeler yaratmak ve yürütmek imkanı da vardır. Bu imkan sayesinde Stellar ağı üzerinde yeni tokenler üretilebilir ve transferi yapılabilmektedir.
Ripple (XRP) ile Stellar (XLM) Arasındaki Fark Nedir?
Stellar ve Ripple sistemlerinin her ikisi de varlık transferlerinin hızlı ve ucuz gerçekleştirilmesi amacıyla yola çıkmıştır.
Ripple 2012 yılında piyasaya çıktığında amacı büyük para transferi şirketlerine rakip olmaktı. Reel para transfer araçlarına alternatif olmayı amaçlıyordu. Stellar kurucularından McCaleb’in Ripple yönetimi ile yaşadığı sorunlar sonrasında şirketten ayrılarak Stellar’ı kurdu.
Ripple, Stellar’a göre daha merkeziyetli bir yapıya sahiptir. Tüm Ripple işlemleri ve bakiyesi şirketin bünyesinde ve piyasaya sürdükleridir.
Ripple büyük bankalar, borsalar ve ödeme şirketleri ile iş ortaklığı kurmayı amaçlarken, Stellar bankacılık hizmetlerine ulaşamayan insanlara bu hizmeti getirmeyi amaçlar.
Ripple kar amacı güden bir politikaya sahipken, Stellar kar amacı olmayan bir vakıf olarak işlemlere devam etmektedir.
Stellar Lumens (XLM) Nasıl Satın Alınır?
Türkiye’de, Türk Lirası ile Stellar Lumens satın almak zannedildiğinin aksine çok kolay ve hızlı bir işlemdir. Herhangi teknik bir bilgiye ve resmi evrağa ihtiyaç duymadan aşağıdaki reklama tıklayarak Stellar Lumens satın alabilirsiniz.
Piyasa Değeri ₺70,154,343,782
Tamamen Seyreltilmiş Piyasa Değeri ₺154,615,480,742
Dolaşan Arz 22,687,533,796 XLM 45%
Maks Arz 50,001,806,812
Sıralama #14