MERSİN

Büyükşehir Belediyesi ’Mersinli Kadın Ustalar’ projesini hayata geçirdi

Abone Ol

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ’Mersinli Kadın Ustalar’ projesi ile mobilya imalat ve montaj, alçı-sıva, çelik-kaynak, makine bakım ve inşaat boyacılığı eğitimleriyle kadınların istihdama katılmasına imkan sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesinin ’mesleklerin cinsiyeti olmaz’ anlayışıyla hayata geçirdiği meslek edindirme kursları, kalifiye eleman yetiştirmeye devam ediyor. Kadınların, istihdamın her alanında yer alabilmesi için ’Her işe hakkımız var’ sloganıyla hayata geçirilen projeden faydalanan kadınlara, mezun olduktan sonra verilen mesleki yeterlilik belgesi iş hayatına katılmalarında kolaylık sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesince Tırmıl MERCEK’te gerçekleştirilen ’Mersinli Kadın Ustalar Tanıtım Toplantısı’nda hayata geçirilen proje duyuruldu. Başkan Vahap Seçer, 5 yıldır kadınların mücadelesine katkı vermek için çalıştıklarını, kadınlara katkı sunacak çalışmaların içinde yer aldıklarını belirtti.

"En büyük sorun kalifiye eleman bulamamak"

Günümüzde en büyük sorunun iyi yetişmiş kalifiye eleman bulamamak olduğunu ifade eden Seçer, "İyi bir marangoz ustası, metal işleri yapan usta ya da iyi bir sıvacı, boyacı, badanacı, otomobil tamircisi artık çok zor bulunuyor" dedi.

Projede birçok kurum ve kuruluşla iş birliği içerisinde olduklarını ifade eden Seçer, "Birlikten güç doğar. Biz de birçok kurumla, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak proje üreten bir kurumuz. Katılımcı demokrasi tam da budur. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği, Halk Eğitim Merkezi, MTSO, Milli Eğitim Müdürlüğü, MERYAP, GİŞKAD ve ESOB da bu projenin içinde. Kadınlar sertifikalarını aldıktan sonra, bu kuruluşlar kadınların istihdamına katkıda bulunacak" diye konuştu.

"Turizm sektörüne eleman kazandırmayı hedefliyoruz"

Meslek edindirme kursları olan MERCEK’lerde bugüne kadar 224 kurs açıldığını belirten Seçer, bu kurslardan da 4 bin 122 kursiyerin faydalandığını ifade etti. Meslek edindirme kursları çerçevesinde MERCEK Hal Şubesi’nde Avrupa Birliği ile yürütülen MERTUSEG Projesinin uygulanmaya başladığını vurgulayan Seçer, proje ile turizm sektörüne eleman kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye’nin ilk Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulduğuna dikkati çeken Seçer, "Bu daireyi kurmaktaki amacımız, kadınların, çocukların ve ailelerin sorunlarıyla ilgilenen, özellikle onlara ait bir birim olması. Bu işi daha ciddi, derinlemesine ve etkin yapalım istedik. Kadınların yaşamın her alanında daha fazla rol almaları için çalışıyoruz. Bundan sonra da bu yönde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de "Bir kadın olarak, kadınların sadece ev işinde, yemekte ve temizlikte olmadığını gösteren, kadının her yerde olduğunu gösteren bu projeyi gerçekleştiren başta başkan olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

"Kadınlara fırsat eşitliği yönünde destek sunduk"

Proje sunumunu gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCEK Koordinatörü Gül Kadem Maya ise ’Kadınız her işe hakkımız var’ diyerek çıktıkları bu yolda sağlam zeminler oluşturarak ilerlediklerini vurguladı. Projede kadınlara, kadın istihdamı ve fırsat eşitliği yönünde destek sunmayı hedeflediklerini aktaran Maya, "Kadınlar sadece teknik ofislerde ve hizmet sektöründe çalışır’ düşüncesinin dışına çıkarak sahada ve şantiyede kadınların çok güzel iş çıkaracağını hepimiz biliyoruz ve gördük. Kadınlar her yerde, elinin değdiği her şeyde farklarını gösterirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, kadınların eğitim aldığı merkezi inceleyerek, kadınlarla bir araya geldi.